Egy kedves ismerősöm meglepett egy üveg jófajta házi mézzel. Mivel nem engedte kifizetni, cserébe viszont sütit kért, így jött eme édes, habos finomság…

A tészta (megint nem méricskéltem, csak „érzéssel”):

  • 5db közepes tojás
  • 4ek kristálycukor
  • 60-70g vaj olvasztva
  • 1cs sütőpor
  • 1 kis csipet só
  • 2ek tej
  • 1ek citromlé
  • néhány kanál liszt (amennyit felvesz)

A habot jó keményre felvertem, a cukrot folyamatosan adagolva hozzá. Mikor fejre állítva már „megállt”, nagyon óvatosan belekevertem a felvert, megsózott tojássárgáját, a vajat, a tejet és a citromot. Ezután következett igen óvatosan, kis adagokban a liszt és a sütőpor. Sütőpapíros (végre vettem) tepsibe öntöttem, elegyengettem, majd az előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

A krém:

  • 3dl tej
  • 1cs vaníliás pudingpor
  • 3ek kristálycukor
  • 100g vaj
  • 200g méz
  • 1ek citromlé
  • 1citrom reszelt héja
  • 250ml habalap (jobban bevált, mint a tejszín)

Elkészítettem a pudingot, kevesebb cukorral, mert a méztől amúgy is édes lesz. Szerintem legközelebb ki is hagyom belőle. Mikor langyosodni kezdett, majd beletettem a vajat, a mézet, a citromlevet és héjat és alaposan felvertem robotgéppel. Már ettől jó habos lett! Ezután felvertem a habalapot és összeforgattam a krémmel, és ráhalmoztam a vékony tésztára. Citrom- és narancsszelettel és friss citromfűvel díszítettem.