Egy kedves ismerősöm meglepett egy üveg jófajta házi mézzel. Mivel nem engedte kifizetni, cserébe viszont sütit kért, így jött eme édes, habos finomság…
A tészta (megint nem méricskéltem, csak „érzéssel”):
- 5db közepes tojás
- 4ek kristálycukor
- 60-70g vaj olvasztva
- 1cs sütőpor
- 1 kis csipet só
- 2ek tej
- 1ek citromlé
- néhány kanál liszt (amennyit felvesz)
A habot jó keményre felvertem, a cukrot folyamatosan adagolva hozzá. Mikor fejre állítva már „megállt”, nagyon óvatosan belekevertem a felvert, megsózott tojássárgáját, a vajat, a tejet és a citromot. Ezután következett igen óvatosan, kis adagokban a liszt és a sütőpor. Sütőpapíros (végre vettem) tepsibe öntöttem, elegyengettem, majd az előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
A krém:
- 3dl tej
- 1cs vaníliás pudingpor
- 3ek kristálycukor
- 100g vaj
- 200g méz
- 1ek citromlé
- 1citrom reszelt héja
- 250ml habalap (jobban bevált, mint a tejszín)
Elkészítettem a pudingot, kevesebb cukorral, mert a méztől amúgy is édes lesz. Szerintem legközelebb ki is hagyom belőle. Mikor langyosodni kezdett, majd beletettem a vajat, a mézet, a citromlevet és héjat és alaposan felvertem robotgéppel. Már ettől jó habos lett! Ezután felvertem a habalapot és összeforgattam a krémmel, és ráhalmoztam a vékony tésztára. Citrom- és narancsszelettel és friss citromfűvel díszítettem.