Ez egy jó példa arra, mit lehet csinálni a rontott bonbonnal :)
Múltkor próbálkoztam a Metaxás töltelékkel, de nem lett az igazi az állaga, ezért hogy ne vesszen kárba, felhasználtam egy karácsonyi narancsos verzióhoz. Tulajdonképpen bármilyen rosszabbul sikerült bonbonnal meg lehet csinálni, lényeg, hogy a régi és az új passzoljanak egymáshoz ízvilágban. Hát, a narancs nem vette zokon a Metaxát :D
A Metaxás bonbon étcsokis burokból és Metaxába áztatott csokis rízspehelyből állt.

Hozzávalók:

  • 100g „rontott bonbon”
  • 70g étcsokoládé
  • 50g fehércsokoládé
  • 1kk fahéj
  • 2kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1kk keményítő
  • 7kk kukoricapehely (por)
  • ½ kk édes tejsavópor
  • 1kk rumaroma
  • 1narancs reszelt héja
  • ½ narancs leve
  • 50g marcipán
  • Kakaópor a hempergetéshez


A „rontott bonbonhoz” hozzákevertem a fahéjat, a mézeskalács fűszert, a keményítőt. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztottam, levettem a tűzről és hozzákevertem a fehércsokit, a fűszerezett bonbont, a narancs héját, levét és a kukoricapelyhet, jó alaposan eldolgoztam és betettem a hűtőbe.


Amíg kicsit dermedt, addig feldaraboltam a marcipánt és kis golyókat formáztam belőlük. A masszából kiskanállal kivettem egy adagot, a közepébe nyomtam egy marcipángombócot és egy szép gömböcskét formáltam belőlük, majd meghempergettem kakaóporban.


Érdemes 1-2 napig hűtőben pihentetni, így az ízek még jobban összeérnek.